Πληγωμένο μωρό ρινόκερος που έχασε τη μαμά του από λαθροκυνηγούς, λατρεύει να κοιμάται αγκαλιά με τους διασώστες του -
Διεθνή

Πληγωμένο μωρό ρινόκερος που έχασε τη μαμά του από λαθροκυνηγούς, λατρεύει να κοιμάται αγκαλιά με τους διασώστες του

Αυτός ο μικρός ρινόκερος βρέθηκε μαχαιρωμένος στο δάσος. Η μητέρα του βρέθηκε νεκρή σε κοντινή απόσταση, με τα κέρατα της κομμένα. Οι λαθροκυνηγοί συχνά σκοτώνουν τους άγριους ​​ρινόκερους για τα κέρατά τους, τα οποία στη συνέχεια πωλούνται στη μαύρη αγορά.

Σήμερα, η λαθροθηρία είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην Αφρική. Μόνο την τελευταία δεκαετία, έχουν σκοτωθεί σχεδόν 6.000 ρινόκεροι για τα κέρατά τους, τα οποία στη συνέχεια φέρνουν χιλιάδες δολάρια στη μαύρη αγορά. Αυτό το είδος σκληρότητας είναι επίσης πολύ δύσκολο να προληφθεί, αφού όσο υπάρχουν άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για κέρατα ή άλλα παρόμοια είδη, θα υπάρχουν κι εκείνοι που προσπαθούν να καλύψουν τη ζήτηση.

Η μητέρα αυτού του νεαρού ρινόκερου είναι απλώς άλλο ένα παράδειγμα αυτής της σκληρής και άδικης πρακτικής. Το τραυματισμένο αυτό ζώο προσπαθούσε να προστατεύσει τη μητέρα του και μαχαιρώθηκε αρκετές φορές στο πίσω μέρος του σώματός του.

Αργότερα ανακαλύφθηκε στο δάσος δίπλα από ένα θάμνο, όπου βρέθηκε και η μητέρα του. Οι διασώστες στη συνέχεια επικοινώνησαν με το The Rhino Orphanage (TRO) και οι φροντιστές του πήγαν αμέσως στο σημείο για να βοηθήσουν το μικρό ρινόκερο.

Αυτός ο μικρός ρινόκερος βρέθηκε ζωντανός, αφού μαχαιρώθηκε στην πλάτη από λαθροθήρες.

Το TRO, το οποίο λειτουργεί στην επαρχία Limpopo στη Νότιο Αφρική, φρόντισε άμεσα τα τραύματα του νεαρού ρινόκερου. Είχε μαχαιρωθεί στην πλάτη 3 φορές, και το κέρατό του ήταν σπασμένο, μάλλον έσπασε στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τη μητέρα του. Ευτυχώς μετά από την άμεση ανταπόκριση των διασωστών, η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε.

Οι διασώστες του στη συνέχεια επικοινώνησαν με το «The Rhino Orphanage» για να το φιλοξενήσουν.

Το προσωπικό του TRO αποφάσισε να ονομάσει το μικρό θηλυκό ρινόκερο «J’aimie», που σημαίνει «Αγαπώ» στα γαλλικά. Αυτό το όνομα δόθηκε στη μνήμη ενός ρινόκερου ο οποίος σκοτώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα από λαθροθήρες σε ένα γαλλικό ζωολογικό κήπο. Πυροβολήθηκε στο κεφάλι πολλές φορές, και τα κέρατά του κόπηκαν με ένα πριόνι.

Το προσωπικό στο ορφανοτροφείο ζώων την ονόμασε J’aimie, που σημαίνει «Αγαπώ» στα γαλλικά.

Παρά τους τραυματισμούς της, η J’aimie έγινε γρήγορα καλά. Το προσωπικό ήταν περισσότερο ανήσυχο για το αν θα μπορούσε να πιει γάλα από το μπιμπερό. Ευτυχώς, για το μικρό ρινόκερο αυτό δεν ήταν πρόβλημα, αφού η J’aimie τρελαινόταν για το φαγητό.

«Λίγο πριν την ώρα του φαγητού αρχίζει και κλαίει για να δείξει στους φροντιστές ότι πεινάει», είπε ο Jamie Traynor, ο Διευθυντής του TRO.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αρχίζει και τσιμπάει το χέρι μου όταν πεινάει και θέλει γάλα,» δήλωσε ο Traynor.

Η J’aimie λατρεύει τις αγκαλιές και τα χάδια, όπως τα περισσότερα μωρά άλλωστε.

«Της αρέσει να βρίσκεται συνέχεια με τους φροντιστές της,» δήλωσε ο Traynor.

Το προσωπικό του TRO κοιμάται συχνά δίπλα στην J’aimie για να μη νιώθει μόνη.

Με βάση το τωρινό μέγεθος των ποδιών της, οι της φροντιστές της J’aimie λένε ότι θα γίνει αρκετά μεγάλη σε μέγεθος, γι’ αυτό αργότερα θα μεταφερθεί σε άλλο ορφανοτροφείο.

Παρ’ όλα όσα έχει περάσει, οι φροντιστές της είναι αισιόδοξοι. Όταν πάει 3 ετών, η J’aimie θα μεταφερθεί στο φυσικό της περιβάλλον.

Το χαρακτηριστικό της J’aimie είναι τα πολύ μεγάλα πόδια της.

Και σύμφωνα με τον Traynor, «το μέλλον της φαίνεται λαμπρό!»

διαφορετικό

Αν σου άρεσε το άρθρο μπορείς να το κάνεις like η να το κοινοποιήσεις η να μας γράψεις την γνώμη σου. Θα χαρούμε να δούμε κάτι από εσένα!
Συνέχεια άρθρου...